Власники ресторанного бізнесу розповіли, чому закривають заклади
Понад 30% рестораторів припинять свою роботу, бо не можуть оплачувати витрати на персонал та оренду приміщень. Ресторатори пояснили, що саме стало основною причиною закриття:
“Від сьогодні наш ресторан не працює. Ми спробували багато методів взаємодії з клієнтами, але умови, які запропонував уряд не мають нічого спільного з поняттями клієнтоорієнтованості. Останні місяці ми працювали в мінус”, – каже Gazeta.ua власник київського закладу Сергій Кравець.
Заклад працював з 2006 року і був орієнтований на кейтеринг та обслуговування виїздних вечірок. Вміщав до 200 людей.
“Я міг протягнути два місяці карантину, але досі ситуація з заборонами неясна. Уряд однією рукою відкриває заклади харчування, іншою забороняє сюди ходити. Ми пережили кілька хвиль закупки нових продуктів, коли втрачали все. Також переорієнтувалися на заморожені продукти: робили вареники, пельмені, млинці, піцци з доставкою. Але й цього виявилось недостатньо, щоб покрити оренду та зарплату працівників. Кілька місяців оцінював втрати та ризики. Але бачу, що відпрацювати літо нам не дадуть, а без весіль, днів народжень та інших свят заклади не виживуть”, – каже Сергій.
Ще один ресторатор зі столиці Олександр Пашков каже, що середній чек суттєво знизився. Люди почали замовляти менше, тому власники мереж проведуть укрупнення своїх закладів.
“Середній чек у нашому закладі впав з 500 гривень до 150. Люди замовляють салат і каву або десерт. Значно поменшало тих, хто приходив відмічати кінець тижня. Все через введення обмежень на збори. Люди йшли у ресторан, щоб потанцювати та розслабитись, а зараз це заборонено. Випити вдома келих вина чи пива значно дешевше. Тому ми із трьох закладів грузинської кухні поки залишимо два, але як карантин продовжать, доведеться закрити ще один”, – пояснює ресторатор.
Читайте також:
Карантин дався взнаки: на Тернопільщині суттєво знизилася середня зарплата
Коментувати