Амінокислоти для волосся: переваги та застосування

Наше волосся складається з білка, який містить в тому числі й амінокислоти.

Якщо в раціоні недостатньо білка та певних незамінимих амінокислот, які наше тіло не може виробляти самостійно, волосся може легко ламатися, випадати тощо. Саме тому амінокислоти для волосся є незамінним елементом постійного догляду.

Сьогодні ми про це й поговоримо.

Переваги амінокислот для волосся

Оскільки амінокислоти входять до складу низки продуктів для волосся, ми можемо вибрати ті, які відповідають конкретним потребам. Хоча кожна формула відрізняється, є кілька загальних переваг, які ми можемо отримати.

Коли амінокислоти входять до складу продуктів для волосся, вони:

  1. Забезпечують захист. Амінокислоти заповнюють пошкоджені проміжки у зовнішній кутикулі волосся, яка є його захисним шаром.
  2. Посилюють. Кератин, білок, який становить до 95% волосяного стрижня, складається з більш ніж 18 типів амінокислот.
  3. Зволожують. Вони можуть втягувати вологу у волосся і створювати бар’єр.
  4. Збільшують об’єм. Такі речовини, як дрібноланцюгові рослинні білки або целюлоза, можуть надати волоссю гарний об’єм.
  5. Надають блиску. Протеїни шовку мають неймовірні властивості.
  6. Збільшують густину волосся. Хоча ефект носить тимчасовий характер.

Рекомендації щодо типу волосся

Багато типів волосся можуть отримати позитивний ефект від амінокислот. Особливо пористе волосся, наприклад, пофарбоване. Ті, у кого від природи кучері, або волосся, яке має тенденцію легко ламатися, також побачать хороші результати.

Ефективність амінокислоти сама по собі не змінить волосся повністю; важливими є додаткові компоненти в засобах з амінокислотами. Наприклад, якщо у вас кучеряве волосся, сухе, ламке і пористе, вам також знадобляться олії, такі як оливкова, касторова або кокосова, для кондиціонування волосся.

Як використовувати амінокислоти для волосся

На ринку представлено безліч продуктів, до складу яких входять амінокислоти. Тому слід детально розібратися, що найкраще підходить для вашого волосся, та дотримуватися інструкцій.

Обов’язково перевірте походження амінокислоти, що використовується. Як це дізнатися? На упаковці можна побачити одну й ту саму назву інгредієнта, проте деякі з варіантів отримані дешевим методом і не мають високої якості. Це стосується концентрації інгредієнта у формулі продукту.

Як бачимо, амінокислоти – це невід’ємна частина в догляді за волоссям. Придбати їх дозволяє магазин косметики Japan Shampoo. Тут ви знайдете великий асортимент товарів з якісними формулами та приємними цінами.

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі двом службовцям ТЦК повідомлено про підозру у катуванні та незаконному позбавленні волі людини

Наступна стаття

Приобретайте свои часы пораньше: новогодние покупки ваших идеальных часов начинаются прямо сейчас!