Брикетування відходів як спосіб економії коштів

гідравлічний прес для брикетування

Велика кількість підприємств з деревообробного напрямку промисловості зіштовхується з проблемою відходів.

На утилізацію й транспортування їх витрачається велика кількість фінансового ресурсу. Але на сьогодні є альтернатива у вигляді різноманітного обладнання, яке покликане швидко і якісно переробити відходи. Такі методи роботи популярні не лише на заводах обробки деревини, але й металевих матеріалів.

Брикетування як важливий метод організації роботи

Дрібні корисні копалини, концентрати й відходи виробництва в процесі термомеханічного перероблення перетворюють на брикети. Останні являють собою спресовані шматки матеріалів геометрично правильної однакової форми й постійного розміру.

Для вироблення такого матеріалу потрібне спеціалізоване обладнання. Компанія «РМП Біоенергія», пропонує наступні види пресів:

Кожен вид обладнання для вироблення брикетів розрахований на певний тип матеріалу, обсяги роботи, рівень автоматизації. Ударно-механічна технологія розрахована на великий обсяг брикетування тому в ціні є значно вищою за гідравлічну. Екструдерний прес працює автоматично, підключається до мережі інтернету, й саме програмування вказує на допустимі помилки. Не кожен виробник може собі дозволити такий прес, але він виправдовує всі очікування.

Необхідність процесів брикетування в промисловості

Встановлення будь-якого обладнання дає підприємству можливість розв’язувати відразу декілька важливих питань. По-перше, перероблення відходів усуває проблеми з перевезення та утилізації, що вимагають додаткових коштів на транспортування й виготовлення необхідної документації. По-друге, перероблення дерев’яних чи металевих відходів дозволяє отримати додатковий прибуток від реалізації переробленої сировини у вигляді пелет або брикетів.

Можливість брикетування дозволяє переробляти будь-які матеріали: дерев’яні, металеві, алюмінієві, біомасу та інші залишкові продукти після основного виробництва. Обладнання дозволяє встановлювати розміри необхідних брикетів.

Високі технології пресів дозволяють якісно та безпечно для працівника виготовляти необхідну кількість продукції на день. Розв’язати питання з брикетуванням сьогодні дає змогу розширити своє виробництво й залучити додаткові надходження завдяки пресувальним станкам.

Коментувати

Попередня стаття

Поблизу Тернополя зіткнулися два автобуси і “Mitsubishi Oullander”

Наступна стаття

Зверніть увагу: 79,6% зі всіх сум тендерів Тернопільською міською радою – для воїнів ЗСУ!