Як можна передбачити тренд на курс криптовалют?

криптовалюта

Кожен сайт криптовалют, на якому ви можете здійснювати придбання та продаж цифрових активів, виставляє актуальні дані по курсу крипти конкретно на цій платформі.

Наведені дані можуть відрізнятися від ринкової вартості через ліквідність та додаткову дію факторів.

Що впливає на курс крипти?

В основному ціна залежить від відношення попиту та пропозиції на крипторинку. Основні фактори, які впливають на формування котирувань:

  • Попит та пропозиція. Якщо попит на певний криптоактив перевищує пропозицію, це може призвести до зростання його ціни, і навпаки, якщо пропозиція перевищує попит, це може призвести до зниження курсу крипто.
  • Ринкові новини та події. Оголошення про нові технологічні розробки, партнерства, регулятивні зміни, практичне використання активів може впливати на курс криптовалют.
  • Ринкова психологія. Емоції та поведінка інвесторів грають важливу роль. Іноді ціновий тренд може змінюватися через паніку або ейфорію на крипторинку, яка викликається діями найбільших гравців ринку – «китів».

Як прогнозувати для криптовалюти курс: підходи та дії

Прогнозувати зміну курсу цифрових активів досить складно через багатофакторний характер ринку криптовалют. Основні підходи, що дозволяють відстежувати, у якому напрямку у криптовалюти ціни будуть рухатись:

  • Фундаментальний аналіз.

Розуміння фундаментальних аспектів криптовалютного проєкту (технології, команди розробників, обсягів торгів) може допомогти прогнозувати, який ціновий тренд буде актуальний для курсу криптовалюти.

  • Технічний аналіз.

Дослідження графіків цін, використання індикаторів та інших технічних інструментів допомагають визначати певні патерни або тенденції, які можуть вказувати на майбутній рух курсу по криптовалютам.

  • Аналіз сентименту ринку.

Моніторинг настроїв у соціальних мережах, ресурсах з новинами може дати уявлення про загальний сентимент ринку, що буде відображатись у крипті на курсі.

  • Аналіз ринкових індикаторів.

Такі метрики крипторинку як обсяги торгів, відкриті позиції, популярність монети серед інвесторів також можуть надати уявлення про те, куди може рухатись вартість.

  • Моделювання та прогнозування.

Деякі аналітичні моделі використовують історичні дані та статистику для створення прогнозів цінових рухів. Інформацію для цього можна взяти з аналітичних та інформаційних ресурсів, в тому числі і з блогів торгових криптоплатформ, як у WhiteBIT Blog.

Важливо також розуміти, що ринок криптовалют є досить волатильним, і ціни можуть раптово змінюватися під впливом різних факторів. Ніхто не може гарантувати точний прогноз вартісних рухів.

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі під час гасіння пожежі в багатоповерхівці врятували 12 людей

Наступна стаття

У Тернополі виникла пожежа у “Будинку правосуддя” (ФОТО)