Магнітоли для авто: корисні функції, про які ви не знали

авто

Хто не любить покататися з вітерцем на машині під приємну музику? Заводський автозвук часто розчаровує — справжнім меломанам така акустика не до вподоби.

На щастя, сьогодні у продажу можна знайти десятки чудових автомагнітол: від простих варіантів з механічним керуванням до моделей із кольоровим дисплеєм та сенсорними кнопками. Докладніше — у статті.

Якими бувають магнітоли?

Спочатку магнітола являла собою компактний пристрій, що зчитує музику з дисків та касет. Згодом функціонал розширився: за допомогою сучасних моделей можна підключатися до улюблених радіостанцій, слухати пісні з USB-накопичувачів та навіть встановлювати зв’язок зі смартфоном. Автомагнітоли преміумсегмента мають такі можливості:

  1. Підключення через Bluetooth. Найчастіше водії використовують його, щоб розмовляти телефоном, не тримаючи його в руках. Функція Hands Free дозволяє відповісти на виклик, натиснувши кнопку на панелі приладів, чути співрозмовника через динаміки, а також відповідати йому, не відволікаючись від дороги.
  2. Підключення до Wi-Fi. Сюди ж входить можливість використовувати смартфон як модем. Це дозволяє водієві та пасажирам виходити у мережу навіть там, де погано працює мобільний зв’язок.
  3. Відеореєстратор. Магнітола безпосередньо підключається до камери та записує те, що відбувається на дорозі. Також можна використовувати відеореєстратор на дві камери, переглядати та видаляти збережені записи.
  4. Парктронік. Можна під’єднати пристрій до радара, щоб без побоювань паркуватися в складних місцях. Як тільки автомобіль наблизиться до іншого об’єкта на критичну відстань, парктронік подасть умовний сигнал.
  5. Навігаційні системи. Залежно від виробника це може бути GPS або GLONASS. Система навігації дозволяє побудувати маршрут у режимі реального часу, з урахуванням перешкод та пробок на автомагістралях.
  6. Дисплеї LCD та LED. На яскравому екрані можна не тільки керувати додатковими функціями, але й переглядати відео, мультфільми й серіали, завантажені на flash-носій. Це особливо зручно в далеких поїздках та пробках.
  7. TV-тюнер. З його допомогою можна дивитися прямі телевізійні трансляції у салоні автомобіля.
  8. MirrorLink. Програма для керування можливостями смартфона через екран на автомобільній магнітолі. Користувач може спілкуватися в соціальних мережах на великому екрані, відповідати на SMS, керувати викликами.

Сучасні автомагнітоли є справжніми мультимедійними центрами, що об’єднують безліч корисних функцій. З їхньою допомогою можна не лише слухати музику, а й реєструвати дорожньо-транспортні пригоди, насолоджуватися улюбленими фільмами, приймати дзвінки, не порушуючи ПДР.

Коментувати

Попередня стаття

Чому БДСМ іграшки є дуже популярними в онлайн Секс Шоп

Наступна стаття

У Колиндянській громаді врятували жінку, яка впала у криницю (ФОТО)