Крапельна стрічка: ефективний метод поливу на полях та у теплицях

стрічка крапельного поливу

Крапельна стрічка у сучасному сільському господарстві широко використовується для регулярного і акуратного поливу рослин.

Вона оснащена крапельницями, розташованими через рівні проміжки. Із цих крапельниць вода стікає глибоко в ґрунт і у такий спосіб полив робиться більш ефективним, рівномірним та економічно вигіднішим, ніж традиційне поливання.

Де купити крапельні стрічки?

В Інтернет-магазині “Автополив” можна купити крапельну стрічку, за допомогою якої вдасться побудувати просту і досконалу систему водопостачання. А також тут можна придбати й інше обладнання для зрошення від таких відомих брендів як  Hunter, Irritec, Rain-Bird, Tuman, Idrobase, Hydrawise.

Перевагами магазину є широкий асортимент товару, гарантія якості та вигідні ціни. Оперативна доставка придбаної продукції здійснюється як у великі міста, так і у найвіддаленіші куточки нашої країни.

Як розгорнути крапельну стрічку?

Стрічку верхнього краплинного поливу слід розташувати біля саджанців рослин на поверхні землі, випромінювачами вгору. Після відкриття крана з випромінювачів дрібними краплями почне текти вода, яка буде постачати рослини у відповідній кількості. Завдяки крапельному поливу стебла і листя рослин залишаться сухими, що запобігатиме появі цвілі і гнилі.

Чому варто купити крапельну стрічку?

Крапельна стрічка — це надійний спосіб ефективно, легко та абсолютно зручно поливати посіви, розміщені на великій площі.

Ось основні переваги застосування крапельної стрічки:
1. дозволяє знизити витрати на зрошення посівів;
2. прискорює і полегшує полив великих площ;
3. забезпечує рівномірне зволоження;
4. стійка до розтягування і розтріскування;
5. дозволяє доставляти воду безпосередньо до коріння рослин (стебла і листя залишаються сухими);
6. мікропрорізи запобігають засміченню при запуску та вростанню коріння в стрічку;
7. виготовлена з високоякісного пластику;
8. проста в установці і дешевша, ніж крапельна лінія.

Точне крапельне зрошення значно прискорює та оптимізує сам процес поливу, що, безумовно, впливає на кількість отриманого врожаю та, крім того, зменшує витрати води.

Крапельні стрічки – де застосовуються?

Крапельна стрічка ідеально підходить для поливу рослин, як у теплицях, так і на полях чи городах. Стрічка використовується під час вирощування таких культур як полуниця, ягоди, огірки, томати, перець, спаржа, картопля, плодові дерева та декоративні рослини. Завдяки такій системі зрошення крапельний полив рослин здійснюється безпосередньо до підземних коренів.

Крапельну стрічку можна згорнути на зимовий період і потім використовувати на наступний сезон. Вона може прослужити від 5 до 10 років. Термін експлуатації залежить від умов обслуговування та матеріалів, з яких вона виготовлена.

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Гусятині: свіжі вакансії за травень

Наступна стаття

ДрагонГолд 88: цікаві ігри та приємні бонуси для кожного користувача