Фарба для шкіряного взуття: як підібрати найкращу

взуття шкіряне

Наявність професійної фарби для шкіри взуття є обов’язковою в арсеналі пристосувань, які можуть знадобитися власнику для чищення або реставрації.

Якщо досвіду в подібній справі немає, як немає і впевненості, що все вийде, як треба, правильніше буде звернутися до фахівців. Але насправді в процедурі фарбування взуття немає нічого складного.

Головною умовою є вибір правильної фарби. Вона не просто дає змогу відновити або навіть змінити колір улюблених шкіряних черевиків, а й має корисні властивості. Наприклад, маскує тріщини, захищає від шкідливого впливу солей, снігу та інших зовнішніх факторів. Це дає змогу істотно продовжити термін експлуатації взуття.

взуття

Фото: https://www.rbrn.com.ua/

Які є види фарб для шкіряного взуття

Фарба для шкіряного взуття існує всього в трьох видах, про кожен з яких далі.

Аерозоль

Такий формат дає змогу рівномірно наносити фарбу на гладку шкіряну поверхню. За допомогою аерозольної фарби можна легко оновити вицвіле і потерте від часу взуття. Ось кілька корисних порад для комфортного використання:

  • перед обробкою поверхню шкіри потрібно вимити та знежирити, а в деяких випадках ще й відшліфувати наждачкою окремі ділянки;
  • як і багато інших балончиків подібного формату, перед використанням фарбу потрібно збовтати;
  • не можна наносити фарбу без перевірки на непомітній ділянці – важливо переконатися, що відтінок підходить.

Наносити її потрібно так:

  1. Розпорошувати на відстані близько 20 см від поверхні.
  2. До пофарбованих місць не можна торкатися до повного висихання.

Крем

Фарба, що має консистенцію крему, користується найбільшою популярністю саме для фарбування шкіри. Крім того, вона не тільки фарбує, а й одночасно пом’якшує та надає водовідштовхувальних властивостей. Крем дбайливо захищає поверхню від пересихання та розтріскування, запобігає виникненню плям від вологи. Водночас вибрати відповідний варіант буде легко, адже палітра відтінків вельми різноманітна.

Щоб пофарбувати шкіряні черевики кремом фарбою для взуття, потрібно спочатку підготувати їх, вимивши та знежиривши. Для розподілу можна взяти губку або пензлик. Після фарбування потрібно дати час для висихання.

На водній основі

Упаковка такої фарби часто забезпечена аплікатором. Вона глибоко проникає в структуру шкіри, тому часто саме цей варіант вибирають, якщо черевики хочеться перефарбувати в зовсім інший колір. Фарба на водній основі має відмінну стійкість і наділена водовідштовхувальними властивостями. Крім того, вона не потріскається і не злізе вже через короткий час.

Кілька корисних порад:

  • безпосередньо перед нанесенням фарбу розмішати до однорідності;
  • перед фарбуванням шкіру зачистити дрібнозернистою наждачкою і знежирити спиртом;
  • для нанесення використовувати губку або фарбопульт;
  • для кардинальної зміни кольору наносити краще у 2-3 шари.

Як вибрати найкращу фарбу для шкіряного взуття

Міркуючи, яку фарбу вибрати для шкіряного взуття, найчастіше власники зупиняють свій вибір на останніх двох перерахованих видах. Загалом же слід насамперед спиратися на те, для чого саме потрібна фарба – освіжити колір, повністю перефарбувати тощо. Також відмінна фарба має бути здатна запропонувати:

  • простоту застосування, включно з можливістю контролю насиченості кольору;
  • відмінну проникаючу здатність, завдяки чому колір збережеться надовго;
  • міцне зчеплення з поверхнею;
  • високу швидкість висихання;
  • стійкість перед виникненням дефектів.

Таку фарбу дійсно можна назвати найкращою. Фарбувати взуття в домашніх умовах безпечно, особливо з урахуванням консистенції. Проте рекомендується подбати про захист, оскільки фарбу, в разі необережності, може бути важко відмити з рук або відіпрати з одягу.

Коментувати

Попередня стаття

Качественная уборка от клининговой компании «Clean Time»

Наступна стаття

Тернопільська міська рада зупинила незаконне будівництво багатоповерхівки в центрі міста, – документ