Які ритуальні послуги сьогодні мають попит в Україні

ритуальні послуги

Сучасні ритуальні послуги в Чернівцях, Сумах, в Івано-Франківську, Львові та інших містах України, трохи відрізняються від тих, які проводили наші предки ще 200-300 років тому.

Не можна стверджувати, що українці відійшли далеко від традицій давнини, але все ж таки, сферу ритуальних послуг все-таки спіткала ера модернізації.

Організація похорон

Як і багато віків назад, цей обряд практично не втратив свою значущість. Проведення похорон відбувається у декілька етапів. Перш за все проводять підготовку тіла та труни. Далі проводять церемонію, у тому числі із залученням священнослужителя. Виконують ритуали, декорують місце прощання.

Звиклим елементом організації сучасних похоронів в Україні є поминальний обід.

Ритуальні вінки та квіти

Як і тисячі років тому, дотепер у нашій державі ці ритуальні елементи активно використовуються. Вони є символами пам’яті про померлого. Вінки виготовляються з натуральних чи синтетичних квітів. Можуть оздоблюватися спеціальними стрічками на яких будуть написані звернення до померлого від його рідних та близьких.

Оформлення пам’ятників

Виготовлення та встановлення пам’ятників також має великий попит. Адже це важлива частина ритуальних послуг. Спочатку проводиться проєктування пам’ятника, планується його дизайн. Далі проводиться безпосереднє виготовлення постаменту. Використовуються такі матеріали, як:

  • граніт;
  • мармур;
  • метал.

Після виготовлення пам’ятник встановлюють на могилі.

Організація поминок

Це також нероздільна частина ритуального процесу, яка прийшла у наші часи ще з давнини. На поминках збираються родичі, друзі та знайомі померлого, щоб вшанувати пам’ять про нього.

Організація поминок складається з вибору, оренди приміщення та безпосередньої організації трапези у ньому.

Нові тенденції

Поступово входять у моду еко-похорони. Це актуальна послуга для всіх, хто піклується про екологічний стан довкілля. Для організації таких похоронів використовують біорозкладні труни, проводять поховання без шкоди для природи.

На місці захоронення померлого нерідко саджають дерево чи рослини.

Висновок

Таким чином ринок ритуальних послуг в Україні продовжує розвиватися та модернізуватися. Використовуються традиційні ритуали та елементи проведення похорон, а також поступово вводяться нові технології організації поховання та вшанування пам’яті про померлого.

Коментувати

Попередня стаття

Бюро переводов: как выбрать и куда обратиться?

Наступна стаття

Тернопіль для ЗСУ: 5 вересня передали 40 FPV-дронів для спецназу поліції – Сергій Надал