Обробна дошка – це основний кухонний інвентар, який використовується практично кожен день.
Вранці кухонна дошка з дерева використовується для нарізання скибочок свіжого хліба, а вдень –для приготування на обід м’яса та овочів. Увечері її можна використовувати як дошку для подачі закусок для гостей – шматочків сиру, шинки, фруктів і бутербродів.
Зараз кухонні обробні дошки часто виготовляють зі скла, каменю або пластику. Втім, незважаючи на великий вибір сучасних матеріалів, найбільшою популярністю користуються обробні дошки з дерева.
Дерев’яна обробна дошка та її переваги
Саме дерев’яна обробна дошка найчастіше домінує на наших кухнях. Воно й не дивно, адже дерево – це натуральний матеріал, який зручний у використанні, міцний і легкодоступний. Обробні дошки виготовляють з дуба, акації, ясена, груші, черешні а також бука.
Дерев’яні дошки мають безсумнівну перевагу – натуральний матеріал робить їх антибактеріальними, але вони вимагають правильного догляду. Після кожного використання дошку потрібно відразу мити і витирати насухо.
Залежно від породи дерева дошка буде більш або менш твердою. Дерев’яна обробна дошка має здатність заклеювати невеликі порізи.
На відміну від скляних або кам’яних дошок, дерев’яна не затуплює ножі. Дерев’яна дошка відмінно підходить для нарізання хліба та інших сухих продуктів. Її можна використовувати як підставку для розігрітих каструль або для вийманого з духовки дека.
Дерев’яна обробна дошка доступна в різних розмірах. Вона може бути великою, товстою і міцною або маленькою і зручною. Вона може бути прямокутною, круглою чи овальною. Обробна дошка, особливо кругла, відмінно підійде для подачі закусок – шматочків сиру, шинки і ковбаси, а також для фруктів.
На що звернути увагу при виборі кухонної дошки:
1. Матеріал. Дуб та акація з точки зору міцності деревини є найкращим вибором.
2. Гладкість поверхні. Кухонна дошка повинна бути добре відполірована та не містити скалок.
3. Наявність отвору. Кухонна дошка найкраще зберігається у вертикальному положенні, тому вона повинна містити отвір, щоб можна було її зачепити.
4. Форма дошки. Найзручнішими є кухонні дошки прямокутної або овальної форми.
5. Окантовка або виїмка по периметру – це необхідно для зручності обробки м’яса та риби.
Загалом на кухні варто мати кілька обробних дошок і використовувати їх окремо для різних категорій страв.
Кухонна дошка з дерева: де купити?
Кухонні обробні дошки з дерева найкраще купувати в Інтернет-магазині “Вироби Карпат”.
Головні переваги магазину: відмінна якість товару, розумна цінова політика та великий асортимент.
Зокрема, окрім кухонних дошок тут також можна придбати і багато іншого кухонного інвентаря, виготовленого з натуральної деревини.
Коментувати