Водій “Таврії”, який у Хоросткові збив мотоцикліста, отримав умовний термін

ДТП Яблунів

Умовне покарання присудили на Тернопільщині водію “Таврії”, що, будучи нетверезим, виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся із мотоциклом.

Водій останнього отримав травми середньої тяжкості, однак примирився згодом  із винуватцем аварії.

Про це йдеться у вироку Гусятинського районного суду. Обвинувачений – одружений, має на утриманні неповнолітнього сина, не працює, не судимий  в силу ст. 89 КК України “Строки погашення судимості”.

Як вбачається із обвинувального акту, 4 травня 2022 року близько 18.30 чоловік, перебуваючи у нетверезому стані, керував «ЗАЗ 110206» та рухався із міста Хоростків в напрямку села Перемилів Чортківського району. Неподалік АЗС “Вікторія” у Хоросткові виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся із мотоциклом “Мінськ-125”. Внаслідок зіткнення мотоцикліст отримав травми середньої тяжкості.

Тож дії водія легківки були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 286-1 КК, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння.

У суді водій сказав, що того вечора посварився із дружиною, випив і сів за кермо. Свою вину визнав, розкаявся, погодився зі всіма зібраними доказами. Пояснив, що шкоду потерпілому відшкодував та примирився з ним. Зважаючи на це і на позицію інших учасників справи, суд не досліджував докази щодо тих обставин, які ніким не оспорюються.

Він прийшов до висновку про доведеність вини фігуранта. Тож визнав винуватим та присудив 2 роки тюрми з позбавленням права керування на 3 роки, звільнив від відбування основного покарання, призначивши рік іспитового строку. Вирок нещодавно набрав законної сили.

Читайте також по цій темі:
На Гусятинщині п’яний водій “Таврії” збив мотоцикліста (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

На Зборівщині спіймали трьох чоловіків, які незаконно рубали ліс

Наступна стаття

Трансуретральна резекція простати – видалення аденоми простати