У Скалі-Подільській п’яний водій “Жигулів” заїхав у господарську будівлю

Фото ілюстративне

Борщівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 4 вересня 2022 року у селищі Скала-Подільська. Ввечері, близько 19:00, на вулиці Крушельницької водій автомобіля “ВАЗ 21011” (“Жигулі”, “копійка”) не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на господарську будівлі.

У результаті ДТП будівля та автомобіль отримали пошкодження.

Водій перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння: різкий запах алкоголю з рота, почервоніння обличчя, порушення вимови тощо. Від проходження огляду на стан сп’яніння керманич “Жигулів” в установленому порядку відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій визнав свою провину, підтвердив усі обставини, викладені у протоколах, та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали, Борщівський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21011” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
За п’янку і за хабар: у Шумську водій ВАЗу отримав два штрафи по 17000 грн

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Ланівцях: свіжі вакансії за березень

Наступна стаття

Велике прибирання: У Тернополі стартувала загальноміська толока