Яке приладдя для туалету можна купити в Україні для інвалідів

Для людей, яким з будь-яких причин складно пересуватися ногами (похилого віку, після інфаркту, інсульту, травм), випускаються спеціальні туалетні пристосування. Вони спрощують можливість справляти природні потреби.

Підбирається таке санітарне обладнання для інвалідів з урахуванням можливостей пацієнта. Адже людям, які здатні потихеньку пересуватися самостійно, і тим, хто постійно знаходиться в ліжку, потрібні різні пристосування. Перші можуть дістатися до санвузла, а других слід пересаджувати на спеціальні крісла, підносити їм спеціальні ємності.

Туалет для літніх та інвалідів

Великою проблемою для пацієнтів з обмеженою рухливістю є потреба присісти і встати з унітазу, бо сантехніка розташовується досить низько. Отже для них потрібно купити обладнання для туалету для інвалідів, яке дещо збільшить висоту конструкції.

Насадки з поліпропілену на унітаз представлені у різних варіантах виконання. Своїм виглядом вони нагадують контур верхньої частини керамічної конструкції. Певні моделі комплектуються:

  • кришкою;
  • ручками;
  • елементом для запобігання бризкам.

Вироби можна підібрати майже на будь-яку стандартну модель унітазу. Насадки виконуються з міцного матеріалу. Їх можна мити, обробляти антисептиком. При цьому пристосування довгий час не втрачають зовнішній вигляд.

Кріпити їх також легко. Після цього вони міцно тримаються, тому про безпеку користувача хвилюватися не доведеться. Такі насадки підходять для ослаблених людей похилого віку, після операції, травми, з хворими ногами.

Які пристосування використовуються для лежачих хворих

Для інваліда, який не встає з ліжка, але здатний контролювати позиви до дефекації, сечовипускання, часто використовують медичні судна. Під час їхнього використання хворого не потрібно знімати і пересаджувати на приліжковий туалет.

Вироби представлені в продажу у різних варіантах. Якщо людина відчуває сильний біль під час руху, для неї варто придбати судно, передня частина якого низька. Воно може бути виконане з фаянсу, металу, пластика, гуми, емальоване.

Резинові пристосування зручні через свою еластичність, вміння швидко набувати температуру людського тіла. Навіть якщо їх поставити на певний час, вони не завдаватимуть хворому великих незручностей.

Сечоприймачі виготовляються в двох варіантах – для чоловіків і жінок. Між собою вони відрізняються формою. В деяких моделях є спеціальна шкала для можливості визначати кількість сечі. Це зручно, якщо лікар просить фіксувати такі показники. Для перенесення вони можуть мати ручки.

Як вибрати мобільний туалет для інвалідів

Виріб може бути стаціонарним або складним, на ніжках або колесах. Важливо, щоб хворому під час використання було зручно сидіти на ньому.

Купуючи переносний унітаз для хворих, важливо враховувати наступні чинники:

Відстань між поручнями, якщо вони є, повинна бути хоча б на 5 см більшою, ніж ширина стегон користувача.

  • Якщо пристосування не регулюється за висотою, потрібно вибрати таке, щоб ноги хворого спиралися на підлогу, а не висіли в повітрі.
  • Вага пацієнта не повинна перевищувати вказану в характеристиках до конструкції. Краще, якщо буде запас приблизно у 5-10 кг.

Виміряти ширину стегон можна навіть коли людина лежить. Для цього вибираються самі дальні точки. Щоб визначитися з висотою, до уваги можна взяти стілець, на якому хворий любив сидіти, будучи здоровим. Визначитися з вагою дещо складніше. Адже вона здатна змінюватися через хворобу, постійне перебування в положенні лежачи. Тому іноді під час покупки туалету для хворих після інсульту доводиться керуватися тільки першими двома показниками.

Коментувати

Попередня стаття

На Теребовлянщині зняли з поїзда трьох підлітків, які подорожували на вантажних вагонах

Наступна стаття

Диастаз прямых мышц живота: как и где его вылечить