Голову Тернопільської облради затримали за підозрою в отриманні величезного хабаря

НАБУ і САП затримали голову Тернопільської обласної ради та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації на одержанні неправомірної вигоди.

Про це сьогодні, 26 червня, повідомили у прес-службі НАБУ.

За даними слідства, затримані вимагали майже 1,8 млн грн у власника підприємства за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської обласної ради. Також за ці кошти вони обіцяли погасити борг Тернопільської ОВА перед цим ТОВ, за роботи, які вже виконані та прийняті в 2022 році.

Сума неправомірної вигоди становила 5-10% «відкату» за повернення заборгованості за виконані роботи. Не дивлячись на те, що підприємець займався волонтерською діяльністю та допомагав армії, можновладці все одно вимагали виплатити хабар.

Після передачі третього траншу у розмірі понад 600 тис. грн голову Тернопільської обласної ради та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації затримали «на гарячому». Вирішується питання про повідомлення про підозру. Попередня кваліфікація – ч.4 ст.368 КК України.

Розслідування цих фактів НАБУ і САП розпочали за заявою громадянина, у якого затримані вимагали кошти.
Детективи і прокурори тримають у фокусі і здійснюють контроль за коштами, виділеними на відновлення.

Нагадаємо, від листопада 2020 року Тернопільську обласну раду очолює свободівець Михайло Головко.

Коментувати

Попередня стаття

У Підволочиській громаді горіла стара ферма

Наступна стаття

У річці Збруч, рятуючи дитину, загинув рибалка