Бернський зенненхунд: надійний сторож і вірний друг для всієї сім’ї

Бернський зенненхунд дуже прив’яжеться не тільки до вас, але і до ваших дітей. Однак пам’ятайте, що юний бернський зенненхунд не дозволить вам спокійно сидіти на дивані.

Характер породи Бернський зенненхунд

Бернський зенненхунд має помірний темперамент, врівноважений, життєрадісний і товариський. У молодому віці жвавий, з часом поведінка стає більш стабільною. Він дуже прив’язаний до свого господаря і потребує близького контакту, тому його не можна залишати одного надовго.

Бернський зенненхунд також не підходить для утримання у вольєрі – він повинен вільно пересуватися по своїй території і мати необмежений доступ до будинку. Представники цієї породи зазвичай охоче підкоряються, причому самки більш орієнтовані на співпрацю з опікуном, а самці більш самовпевнені, що може зробити їх менш дисциплінованими.

Бернський зенненхунд є хорошим, тихим сторожовим собакою. Він, правда, не охороняє володіння з такою відданістю, як кавказька вівчарка, але непроханих гостей відлякує ефективно. Зазвичай тепло вітається зі знайомими людьми, вміє тримати дистанцію до незнайомців, але прийме гостей, якщо їх привітно зустрінуть господарі.

Терплячі і розумні собаки цієї породи прекрасно ладнають з дітьми різного віку. Бернський зенненхунд також в основному добре ладнає з собаками та іншими домашніми тваринами, хоча бувають і винятки. Бернський зенненхунд активний і енергійний. Дорослій собаці необхідно забезпечити кілька годин вигулу в день. На жаль, більшість бернців схильні збирати сміття. Також трапляється, що на прогулянці ганяються за кішкою чи іншою твариною.

Навчання і виховання

Бернський зенненхунд – розумний собака, готовий працювати з людьми. Не любить неробства, швидко вчиться і із задоволенням виконує вправи. У тренуванні важливі послідовність, системність і відповідна мотивація – частування, похвала або гра з господарем. Фізичні умови та характер дорослих бернських зенненхундів дозволяють використовувати їх для тягання саней або перенесення чогось у роті, наприклад, кошиків для покупок. З цуценятами потрібно поводитися привітно, але не дозволяти робити все, оскільки відсутність правил може призвести до свавілля. Соціалізацію та базове навчання слухняності слід починати якомога раніше. Малюк повинен відвідувати жваві та галасливі місця, знайомитися з іншими тваринами, людьми та ситуаціями, з якими він може зіткнутися у дорослому житті.

Малюки породи бернський зенненхунд

Характеристика породи Бернський зенненхунд   

• Країна походження: Швейцарія
• Характер: впевнений, уважний, пильний і сміливий у повсякденних ситуаціях, ніжний і відданий по відношенню до довірених людей, самовпевнений і доброзичливий по відношенню до незнайомців; темперамент середній, легкий в організації
• Розмір: самці 64-70 см, самки 58-66 см·
• Вага: самці 50-60 кг, самки 40-45 кг·
• Шерсть: довга, блискуча, пряма або злегка хвиляста·
• Забарвлення: нижнє світло-чорне з темними коричнево-червоними плямами над очима, на щоках, грудях, кінцівках і під хвостом; на голові з’являються білі відмітини у вигляді симетричної стрілки, що розширюється до носа; біла пляма з’являється на горлі і продовжується на грудях.·
• Тривалість життя: 8-10 років
• Стійкість до погодних умов: висока

Переваги та недоліки породи бернський зенненхунд

Бернський зенненхунд – який він насправді? Відкрийте його переваги та недоліки!

Недоліки
• досить дорогий в обслуговуванні
• має схильність збирати відходи
• короткий термін життя, в середньому 8-10 років.

Переваги
• відмінна сімейна собака
• доброзичливе ставлення до людей
• чудово ладнає з дітьми
• працюватиме сторожем
• розумний, прагне вчитися
• толерантне ставлення до собак та інших домашніх тварин

Здоров’я і харчування

Бернський зенненхунд – витривала і стійка до погодних умов тварина. Хоча собакам цієї породи зазвичай не страшний мороз, сніг або дощ, але тривала волога у поєднанні з холодом може негативно позначитися на їхньому здоров’ї. У літню спеку забезпечте їм затінене прохолодне місце для відпочинку та постійний доступ до миски з водою. Довгі прогулянки і тренування краще проводити рано вранці.

Бернський зенненхунд зазвичай має відмінний апетит і легко набирає вагу, тому його не слід перегодовувати. Найкраще використовувати якісні готові корми для великих порід.Самостійно приготовану їжу необхідно доповнювати кальцієво-вітамінними і суглобозахисними препаратами.

Для кого ця порода?

Бернський зенненхунд – відмінний сімейна собака. Для правильного розвитку йому необхідно послідовне виховання, багато вправ і постановка перед ним завдань. Бернський зенненхунд знайде своє місце як у більшій квартирі, так і в будинку з садом.

Коментувати

Попередня стаття

Оргазм у женщин: 4 секрета его достижения

Наступна стаття

У Тернополі освітній скандал, бо колишній директор гімназії, який не подався на конкурс керівника, не хоче позбуватись “годівниці” і йти з посади