У Бережанах водій “Пежо” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Бережанський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 28 вересня 2023 року у місті Бережани. Ввечері, близько 19:40, на вулиці Руська водій автомобіля “Пежо 207” не обрав безпечної швидкості руху, не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілем “Форд Фокус”, який зупинився попереду.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками.

Водій “Пежо” перебував у стані алкогольного сп’яніння. Огляд проводився за допомогою алкотесту на місці автопригоди – результат 2,08 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Пежо” визнав свою провину у повному обсязі.

Дослідивши матеріали справи, Бережанський районний суд постановив водія автомобіля “Пежо 207” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
Як уникнути дорогого ремонту: превентивне обслуговування

Коментувати

Попередня стаття

Зброя, спирт і сигарети: підволочиські поліцейські затримали незаконного торговця

Наступна стаття

Дрони від Тернопільської міської ради – працюють! – Сергій Надал