Помер відомий аграрій з Теребовлянщини Антон Білик

Білик Антон

На Тернопільщині помер відомий аграрій, заслужений працівник сільського господарства і колишній депутат обласної ради Антон Білик.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав народний депутат Іван Чайківський.

“Таким його завжди пам’ятатиму… Усміхнений, мудрий, по-батьківськи добрий… Його шлях це не про землю, чи урожай. Його життя – про людей і для людей. Завжди дбав про сім’ю та родину, про колектив, про пайовиків, про колег. Був комусь керівником, комусь — партнером, комусь – клієнтом. Але для всіх був порадником та другом. Дякуємо Антоне Івановичу за життєву науку, батьківські настанови, любов до землі, якою всіх нас надихали… Вічна пам’ять…”, — йдеться у дописі Івана Чайківського.

Антон Білик народився 27 квітня 1935 року у селі Гиньківці колишнього Заліщицького, а тепер Чортківського району. Закінчив Заліщицький радгосп-технікум і Львівський сільськогосподарський інститут. Служив в армії, потім працював головним агрономом у колгоспі в селі Іванівка на Теребовлянщині. Із 1973 року очолював колгосп до 2000 року. Після реформування господарства у ПАП “Іванівське” став його директором.

У радянські часи колгосп імені Калініна (саме так він тоді називався – ред.), що в селі Іванівка, був найуспішнішим у Теребовлянському районі. Зазвичай життя простих людей, які працювали у передових селянських господарствах, нічим не різнилося від тих, хто не був серед лідерів. Передові колгоспи виконували плани, займали перші місця у різноманітних соціалістичних змаганнях, але прості люди зазвичай ніяких дивідендів з цього не відчували. Особливість господарства, очолюваного Антоном Біликом полягала у тому, що там і рівень життя людей був відчутно вищим, ніж в інших селах.

У 90-их роках в період розпаду колгоспів Антону Івановичу вдалося зберегти господарство і трансформувати його в успішне приватне аграрне підприємство “Іванівське”.

Читайте також –
Поїздка з випробуванням на міцність

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі внаслідок ДТП велосипедист отримав важкі травми

Наступна стаття

Житель Бережан вдарив товариша ножем у живіт: потерпілий у реанімації