Поблизу Копичинців п’яна водійка “Ніссану” скоїла ДТП і отримала за це 17000 грн штрафу

Гусятинський районний суд призначив покарання для водійки, яка у стані алкогольного сп’яніння скоїла дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 7 вересня 2023 року на 375-му кілометрі автодороги М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече (це між селом Яблунів та містом Копичинці). Близько опівночі водійка автомобіля “NISSAN X-TRAIL” проявила неуважність та допустила зіткнення з мікроавтобусом “Фольксваген Транспортер”, який рухався у попутному напрямку.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками. Кермувальниця позашляховика перебувала у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 2,3 проміле, що майже в 12 разів вище допустимої норми.

Жінка пояснила, що керувала автомобілем тверезою, а алкогольні напої вживала уже після скоєння автопригоди.

На порушницю склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після дорожньо-транспортної пригоди або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

Санкція ч. 4 ст. 130 КУпАП передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

У суді кожен протокол розглядали окремо. У судове засідання водійка “Ніссану” не з’явилася, але направила на адресу суду заяву про розгляд справи у її відсутності.

У заяві жінка просила перекваліфікувати справу з ч. 4 ст. 130 КУпАП на ч. 1 ст. 130 КУпАП, стверджувала, що вживала алкоголь до ДТП і керувала автомобілем у нетверезому стані, про що тепер дуже шкодує. Суддя прийняла до уваги це клопотання.

Дослідивши матеріали справи, суддя Гусятинського районного суду постановила перекваліфікувати справу з ч. 4 ст. 130 КУпАП на ч. 1 ст. 130 КУпАП та визнати водійку автомобіля “NISSAN X-TRAIL” винною у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП з призначенням їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Також окремим рішенням Гусятинський районний суд постановив водійку автомобіля “NISSAN X-TRAIL” визнати винною і у вчиненні порушення ст. 124 КУпАП та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень. Обидві постанови суду уже набрали законної сили.

Читайте також –
На Теребовлянщині перекинулася цистерна з пальним (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

Лечения и реабилитации наркозависимых

Наступна стаття

В аварії на трасі Тернопіль – Львів загинув водій автомобіля “Chery QQ”