У Зборові п’яний водій зі Львова попався поліції і отримав 34000 грн штрафу

водій кермо

Зборівський районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 30 серпня 2023 року на 35-му кілометрі автодороги Тернопіль – Львів (це КПП на об’їзній Зборова). В обідню пору, близько 13:00, патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Пежо 308”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки наркотичного сп’яніння: виражене тремтіння пальців рук, порушення координації рухів, поведінка, що не відповідає обстановці.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння водій відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій у Львові уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за частиною 2 статті 130 Кодексу України про адміністративні порушення (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Протокол направили для розгляду у Зборівський районний суд, оскільки порушення було виявлено на Зборівщини.

На виклик до суду водій “Пежо” не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Зборівський районний суд постановив водія автомобіля “Пежо 308” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
В аварії на трасі Тернопіль – Львів загинув водій автомобіля “Chery QQ”

Коментувати

Попередня стаття

Огляд вартості лікування зубів

Наступна стаття

Казино Космобет: увлекательная игра на большие деньги