В Озерянах п’яний водій “Жигулів” заїхав в криницю. Як покарали порушника?

криниця

Фото ілюстративне

Борщівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 22 жовтня 2023 року у селі Озеряни Борщівської міської громади. Ввечері, близько 23:00, на вулиці Центральній водій автомобіля “ВАЗ 21051” (“Жигулі”) не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допусти наїзд на бетонний фасад криниці.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець автопригоди перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 3,65 проміле алкоголю, що у 18 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Жигулів” не з’явився, хоча був належно повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Борщівський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21051” визнати винним у вчиненні порушення ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Порушник ніколи не отримував водійського посвідчення, тому суд не застосував додаткового покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами.

Читайте також –
У Тернополі водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 51000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Vbet казино: огляд популярного ігрового порталу

Наступна стаття

Робота у Тернополі: 10 вакансій травня із зарплатою понад 40000 гривень