У Борщеві любитель нетверезої їзди отримав 40800 грн штрафу

водій кермо

Борщівський районний суд призначив покарання для водія, який двічі за місяць попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення спочатку було зафіксовано 26 жовтня 2023 року на 14-му кілометрі автодороги Борщів-Заліщики. Працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21033” (“Жигулі”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат позитивний – драгер показав 1,29 проміле алкоголю, що в 6 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Приблизно через два тижні, а саме 9 листопада 2023 року цей же водій знову був зупинений працівниками поліції. Трапилося це на 42-му кілометрі автодороги Нагірянка – Шупарка.

У керманича “Жигулів” знову були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Втім, від проходження огляду на стан сп’яніння цього разу він вже відмовився.

На порушника склали іще один протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП. А також склали іще протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, яка не має посвідчення водія відповідної категорії).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій ВАЗу визнав свою провину та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Борщівський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21033” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 5 ст. 126 КУпАП. Призначене покарання – штраф у розмірі 40800 гривень.

Читайте також –
Поблизу Чорткова перекинувся “Сітроен”. Водійка у лікарні

Коментувати

Попередня стаття

На Кременеччині водій “Лади” влетів під вантажівку та отримав важкі травми

Наступна стаття

У Чортківському районі горіла господарська будівля (ФОТО)