У Кременці водій “Жигулів” за вживання алкоголю після ДТП отримав 34000 грн штрафу

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 27 листопада 2023 року у місті Кременці. Ввечері, близько 20:30, на вулиці Дубенській водій автомобіля “ВАЗ 21011”  (“Жигулі”) не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та здійснив наїзд на бетонний мур.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні пошкодження з матеріальними збитками.

Після скоєння автопригоди і до проведення огляду на стан сп’яніння водій вживав алкогольні напої. Опісля цього огляд на стан сп’яніння таки був проведений у Кременецькій лікарні. Результат позитивний – 2,84 проміле, що в 14 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після дорожньо-транспортної пригоди або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Жигулів” не з’явився, хоча про його дату, час і місце проведення був повідомлений належним чином. Тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Кременецький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21011” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
У Бучачі внаслідок падіння з велосипеда загинув чоловік

Коментувати

Попередня стаття

У Чорткові через аукціон здають в оренду приміщення магазину

Наступна стаття

У Тернополі внаслідок аварії 16-річний юнак потрапив в реанімацію