На Зборівщині п’яний водій “Опеля” скоїв ДТП і отримав 40800 грн штрафу

драгер

Зборівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сп’яніння, скоїв дорожньо-транспортну пригоду і потім знову нетверезим сів за кермо.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 9 січня 2024 року у селі Мшанець колишнього Зборівського, а тепер Тернопільського району. Близько 12:50 водій автомобіля “Опель Астра” не обрав безпечної швидкості руху, не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілем марки ЗАЗ.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду, проведеного на місці автопригоди, становив 1,47 проміле, що в 7 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння). Також було виявлено, що чоловік сів за кермо, не маючи посвідчення водія відповідної категорії. Тому на місці події поліцейські винесли постанову за ч. 2 ст. 126 КУпАП та наклали на керманича “Опеля” штраф у розмірі 3400 гривень.

Порушник на цьому не заспокоївся і за кілька годин знову сів за кермо та через порушення правил дорожнього руху був зупинений поліцейськими у смт. Залізці.

Чоловік ще раз пройшов огляд на стан сп’яніння, результат тримався приблизно на тому ж рівні, що і попереднього разу – 1,49 проміле, і поліцейські склали на водія “Опеля” ще один протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП, а також склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, яка не має такого права).

У суді усі чотири протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Опеля” повністю визнав свою провину.

Дослідивши матеріали справи, суддя Зборівського районного суду постановив водія автомобіля “Опель Астра” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 5 ст. 126 КУпАП. Призначене покарання – штраф у розмірі 40800 гривень.

Читайте також –
В аварії на Кременеччині загинув пасажир легкового авто (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

Євро-2024. Словаччина – Україна: порятунок чи відтермінування вироку?

Наступна стаття

Кондиціонер: який вибрати і де купити