Ірина Фаріон померла у лікарні після замаху

Фаріон Ірина

Колишня народна депутатка Ірина Фаріон, на яку скоїли замах 19 липня, померла у лікарні.

Про це повідомили мер Львова Андрій Садовий у Telegram та Національна поліція.

“Біда. Стало відомо, що Ірина Фаріон померла в лікарні. Медики зробили все можливе, але поранення було несумісне з життям”. – йдеться у дописі Садового.

За його словами, громада Львова висловлює щирі співчуття родині та всім, хто її знав і любив.

“Це дуже страшно і жахливо. Я завжди кажу, що в Україні більше немає безпечного місця. Але щоб таке зухвале, нагле вбивство. Вбивцю треба знайти!”, – зазначив він.

У Національній поліції підтвердили, що поранена 19 липня у Львові Ірина Фаріон померла в лікарні від отриманих травм.

“Злочин перекваліфіковано на ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років. Правоохоронці вживають усіх необхідних заходів для встановлення особи та затримання зловмисника”, – говориться у повідомленні.

Довідково: Ірина Дмитрівна Фаріон (нар. 29 квітня 1964, Львів, УРСР) — український мовознавець, педагог, науковець, доктор філологічних наук, професор, політик, народний депутат України VII скликання (2012—2014), політичний та громадський діяч, публіцист, блогер. Член Політради ВО “Свобода” (з 2005).

Нагадаємо, у п’ятницю, 19 липня ввечері, у Львові скоїли замах на колишню народну депутатку Ірину Фаріон, це сталося на вулиці Масарика. Невідомий стріляв в Ірину Фаріон. Її госпіталізували із вогнепальним пораненням голови.

Президент Володимир Зеленський після замаху на Фаріон повідомляв, що міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та керівник Служби безпеки України Василь Малюк оперативно доповідають щодо розшуку нападника на неї.

Читайте також –
Підручники з української мови для 7 класу: практичний підхід до навчання

Коментувати

Попередня стаття

Графік відключення світла у Тернопільській області на 20 липня

Наступна стаття

Що таке Carfax і як він допомагає при купівлі авто із США?