У Монастириськах водій скутера за п’яну їзду отримав 51000 грн штрафу

Монастириський районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував транспортним засобом у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 1 серпня 2024 року на автодорозі Івано-Франківськ – Бучач – Тернопіль. Близько опівночі поблизу міста Монастириська працівники поліції зупинили водія скутера “Honda Dio”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, нестійка хода, почервоніння шкіри обличчя.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі водій відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судове засідання водій скутера не з’явився, хоча про його дату, час та місце проведення був повідомлений належним чином. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, суддя Монастириського районного суду постановив водія скутера “Honda Dio” визнати винним у вчиненні порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень.

Читайте також –
Рекомендації від інтернет магазину Decibel як обрати та купити сабвуфер в Києві

Коментувати

Попередня стаття

Прямой или классический привод? Сравнение стиральных машин LG и HiSense

Наступна стаття

Прямий чи класичний привід? Порівняння пральних машин LG і HiSense