2,5 проміле: у Заліщиках водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

драгер

Заліщицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 15 лютого 2024 року у селі Бересток Заліщицької міської громади. Близько 13:00 на вулиці Центральній працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2106” (“Жигулі”, “шістка”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, порушення мови та порушення координації рухів.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу в установленому законом порядку. Драгер показав 2,50 проміле алкоголю, що в 14 разів вище допустимої норми.

Водій з отриманим результатом не погодився, але від проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судовому засіданні водій “Жигулів” визнав свою провину та просив суворо не карати.

Дослідивши матеріали справи, суддя Заліщицького районного суду постановив водія автомобіля “ВАЗ 2106” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
Робота у Тернополі: 10 вакансій вересня із зарплатою понад 40000 гривень

Коментувати

Попередня стаття

Хмарно, але без опадів: прогноз погоди у Тернополі на 20 вересня

Наступна стаття

Інноваційні “очі” в небі: Тернопіль передав ЗСУ 50 дронів Т8-01