У Борщеві п’яна водійка “Фольксвагена” скоїла ДТП і отримала 17000 грн штрафу

жінка за кермом

Борщівський районний суд призначив покарання для водійки, яка у стані алкогольного сп’яніння скоїла дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 30 березня 2024 року у місті Борщеві. Близько 15:40 на вулиці Грушевського водійка автомобіля “Volkswagen Jetta” не обрала безпечної швидкості руху, проявила неуважність та допустила зіткнення з припаркованим автомобілем “ВАЗ 21053”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками.

Винуватиця зіткнення залишила місце автопригоди і, як виявилося згодом, мала явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння жінка відмовилася, чим порушила п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водійку “Фольксвагена” склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання жінка не прибула, тому справу розглянули без її присутності.

Дослідивши матеріали, суддя Борщівського районного суду постановила водійку автомобіля “Volkswagen Jetta” визнати винною у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначила їй покарання за найбільш вагоме із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
«Зелена карта» на автомобіль – ваш надійний фінансовий і правовий захист за кордоном

Коментувати

Попередня стаття

Поліція розшукує безвісти зниклого 26-річного жителя Теребовлянщини (ФОТО)

Наступна стаття

Cільськогосподарське обладнання по індивідуальному замовленню від ТМ BUCKET