У жителя Скалата в руках здетонував боєприпас. Чоловік загинув

майстерня

Дорогою до лікарні в кареті швидкої допомоги помер житель Скалата. 55-річний чоловік отримав важкі тілесні ушкодження в результаті детонації боєприпасу.

Про це інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

Нещастя трапилося у четвер, 17 жовтня, близько 19:00. На місце вибуху виїжджала слідчо-оперативна група Підволочиського відділення поліції.

“У ході перевірки поліцейські встановили, що потерпілий того дня на власному городі викопав боєприпас часів Другої світової війни. Він заніс небезпечну знахідку до підсобного приміщення і почав розбирати, висвердлюючи деталі”, – розповів начальник слідчого відділення поліції №5 (м. Підволочиськ) Олександр Чубенко.

У якийсь момент міна вибухнула, травмувавши чоловіка. На момент нещастя дома нікого не було, а тому потерпілий спробував самостійно зупинити кровотечу. Швидку викликала дружина, яка повернулася за деякий час. Проте скалатчанин помер дорогою до лікарні.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження відповідно до статті 115 Кримінального кодексу України з поміткою “нещасний випадок”.

Працівники поліції наголошують, що наближатися до вибухонебезпечного предмета, пересувати його або брати до рук категорично заборонено. Не можна розряджати, кидати чи бити по ньому, не класти поблизу вогнища, приносити додому, а тим паче, розбирати.

Про знахідку необхідно негайно повідомити поліцію та службу з надзвичайних ситуацій.

боєприпаси

Читайте також –
У Кременці чоловік з двома ножовими пораненнями зумів дійти до лікарні. Його врятували

Коментувати

Попередня стаття

У Чортківському районі горіла зерносушарка (ФОТО)

Наступна стаття

В Озерній 37-річний чоловік влаштував стрілянину з пістолета