У Заліщиках водій “Жигулів” попався п’яним поліції і отримав 40800 грн штрафу

за кермом

Заліщицький районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 4 квітня 2024 року у селі Добрівляни Заліщицької міської територіальної громади.

Близько 16:00 на вулиці Національного Відродження працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2105” (“Жигулі”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Драгер показав 0,63 проміле алкоголю, що в три рази вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій з отриманим результатом погодився і від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

Кількома місяцями раніше цей керманич уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Також на нього склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, яка не має посвідчення водія відповідної категорії).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Жигулів” визнав свою провину, розкаявся у вчиненому та пообіцяв, що більше подібне не повториться.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, суддя Заліщицького районного суду постановила водія автомобіля “ВАЗ 2105” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначила йому покарання за найбільш вагоме із числа вчинених, а це за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 40800 гривень.

Читайте також –
Робота у Тернополі: 10 вакансій жовтня із зарплатою понад 30000 гривень

Коментувати

Попередня стаття

Сильний туман: прогноз погоди у Тернополі на 25 жовтня

Наступна стаття

На Шумщині горів житловий будинок