Обмежено придатні повинні пройти медичний огляд заново: Зеленський підписав закон

Чоловіки, які були визнані обмежено придатними до військової служби, повинні будуть пройти повторний медичний огляд.

Президент України Володимир Зеленський підписав відповідний закон, який опублікований на сайті Верховної Ради.

За новими правилами чоловіки, які були визнані обмежено придатними до служби, повинні будуть протягом 9 місяців пройти повторний медичний огляд.

Тепер є лише два стани – “придатний” і “непридатний” до військової служби. Стан “обмежено придатного скасували”.

Тож повторна лікарська комісія має визначити, до якої саме категорії віднести людину, якщо раніше її вважали “обмежено придатною”.

Також законом передбачена можливість перебування військовослужбовців на лікуванні до 12 місяців, зокрема, за кордоном, без необхідності через чотири місяці особисто проходити військово-лікарську комісію.

Крім того, з’явилася можливість звільнення військовослужбовців для догляду за хворою дитиною віком до 14 років і відпустки для військовослужбовців у разі народження дитини або після поранення.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони Наталія Калмикова 22 березня повідомила, що військовослужбовці, які були визнані “обмежено придатними” до служби, повинні будуть пройти повторний медичний огляд, оскільки Верховна Рада скасувала таке поняття.

Перед цим Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист”, №10313.

Читайте також –
Зеленський підписав закон про мобілізацію з 25 років

Коментувати

Попередня стаття

Зеленський підписав закон про мобілізацію з 25 років

Наступна стаття

Жителька Теребовлі стала жертвою шахрайства: з її картки зняли 165000 гривень