Поблизу Тернополя п’яний водій перевозив депутата облради і отримав 17000 грн штрафу

поліція

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 10 січня цього року у селі Острів, що поблизу Тернополя. Близько першої години ночі водій автомобіля “Сітроен Берлінго” не виконав вимогу поліцейських про зупинку подану синім та червоним проблисковими маячками зі службового автомобіля та звуковим сигналом.

Водій продовжив рух і був зупинений лише після тривалого переслідування в межах села Острів.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Втім, від проходження огляду на стан сп’яніння як на місці зупинки, так і у медичному закладі він відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейських про зупинку) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Сітроену” своєї провини не визнав. Звернув увагу суду на те, що час вчинення порушення 01:10 зазначено не вірно, оскільки в той момент він був в іншому місці та виконував замовлення по перевезенню депутата обласної ради. Крім того, зазначив, що він не чув вимогу працівників поліції про зупинку. Згодом, оскільки вони неввічливо з ним спілкувалися, він вирішив закритися в автомобілі та чекати на “моніторингову групу”.

Вивчаючи матеріали справи, суддя звернув увагу на відеозапис, на якому зафіксовано тривале переслідування втікача, а також зафіксовано, що водій після зупинки зачинився у салоні авто і демонстративно включив музику, ігноруючи поліцейських.

Суддя відхилив посилання водія на те, що неточно зазначено час вчинення порушення, оскільки вказане не спростовує факт не зупинки на вимогу працівника поліції та відмови від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння. Як слідує з відеозаписів, насправді подія відбулося не о 00.10, як зазначено у протоколі, а о 00.30, тобто патрульний трішечки помилився.

Також суд відхилив доводи водія про те, що образився на неввічливих патрульних, оскільки це не звільняє від обов’язку пройти огляд на стан сп’яніння. Також від цього обов’язку не звільняє і очікування “моніторингової групи”.

Отож, у підсумку Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Сітроен Берлінго” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

18 серпня постанова суду набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі п’яний водій скоїв ДТП і отримав штрафів на понад 50000 гривень

Коментувати

Попередня стаття

Афінаж – оптимальна методика вилучення дорогоцінних металів зі старих радіодеталей

Наступна стаття

Рецидивіст, який у Тернополі вбив трьох людей, отримав довічне ув’язнення