У Тернополі двоє хлопців викрали “Волгу” та здали її на металобрухт

У Тернополі двоє хлопців викрали “Волгу” за допомогою евакуатора та здали її на металобрухт. Витівка завершилась кримінальною справою, судами та штрафами.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду, пише Тернополіс. Обвинувачені – уродженці Тернополя, із середньою освітою, не працюючі, раніше не судимі. На час вчинення злочину фігуранти були ще неповнолітніми.

Як випливає із обвинувального акту, випадок трапився 26 жовтня 2017. Тоді один із фігурантів запропонував другому викрасти ГАЗ 24 «ВОЛГА», який стояв на бульварі Д.Галицького 4 у Тернополі. Після цього фігуранти вирушили до автівки, оглянули та виявили, що відсутня акумуляторна батарея.

Далі вирушили до пункту прийому металобрухту, де домовились про продаж автівки, а потім один із фігурантів зателефонував знайомому та домовився про евакуатор. Власнику останнього хлопці повідомили, що купили авто у невідомого чоловіка за ящик горілки.

Як результат – за допомогою евакуатора “Волгу” доправили до пункту прийому металобрухту, де отримали за неї 6200 грн. Таким чином, фігуранти незаконно заволоділи ГАЗ 24 “Волга”, спричинивши її власнику шкоди на 9404 грн.

У судовому засіданні власник автівки розповів, що повертаючись додому восени 2017 помітив, що немає його авта. Тож відразу повідомив у поліцію. На сьогодні будь-яких претензій до обвинувачених він не має і попросив їх суворо не карати.

Обвинувачені у суді визнали вину та розкаялись.

Як результат розгляду справи – суд визнав їх винуватими у вчиненні злочину за ч.2 ст. 289 КК, тобто у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Та присудив по 8 500 грн штрафу кожному. Вирок набрав законної сили 24 червня 2022 р.

Коментувати

Попередня стаття

Які бувають розміри кондиціонерів і як вибрати відповідний

Наступна стаття

Бесконтактный пирометр: конструкционные особенности, преимущества и виды