У Тернополі водій “Лади” за п’яну ДТП отримав штрафів на 90000 гривень

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і при цьому скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 4 липня 2023 року у місті Тернополі. Близько 17:30 на проспекті Злуки (на кільці поблизу “Універсаму”) водій автомобіля “ВАЗ 21154” не дотримався безпечної дистанції руху та допустив зіткнення з автомобілем “Ford Ecosport”, який рухався попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій ВАЗу мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладі відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху. Вказане порушення вчинено втретє впродовж року.

На водія “Лади” склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів), а також за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді ці протоколи потрапили на розгляд до трьох різних суддів, тому по кожному з них призначалися окремі покарання.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21154” визнати винним у вчиненні порушення ст. 124 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

По обох інших протоколах суд також постановив водія ВАЗу визнати винним і за порушення ч. 5 ст. 126 КУпАП призначив йому 40800 грн штрафу, а за порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП – 51000 грн штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10 років.

Отож, загалом водій “Лади” отримав три штрафи на загальну суму понад 90000 гривень.

Санкція ч. 3 ст. 130 КУпАП також передбачає конфіскацію транспортного засобу, але суд не застосував цього покарання, оскільки автомобіль “ВАЗ 21154” належить іншій особі і не є приватною власністю порушника.

Читайте також
В аварії біля Золочева загинула 25-річна водійка з Тернополя

Коментувати

Попередня стаття

Військовослужбовці, зареєстровані на території Тернопільської громади, отримують від мерії по 10 000 грн

Наступна стаття

На Бережанщині згоріла господарська будівля