У Тернополі водій “Рено” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

авто кермо

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 23 липня 2023 року у місті Тернополі. Близько четвертої години ночі на вулиці 15 Квітня патрульній поліцейські зупинили водія легкового автомобіля “Renault Espace”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння: різкий запах спиртного з рота, почервоніння обличчя, нестійка хода, виражене тремтіння пальців рук.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу та у медичному закладі водій відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судове засідання водій “Рено” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Renault Espace” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
Як уникнути дорогого ремонту: превентивне обслуговування

Коментувати

Попередня стаття

У Бережанах горів легковий автомобіль “Nissan Navara”

Наступна стаття

Комплекс для виявлення повітряних цілей передаємо нашим тернопільським спецам з СБУ «Альфа» – Сергій Надал