У Тернополі п’яний водій BMW скоїв аварію і отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 4 серпня 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 22:00, на бульварі Т. Шевченка водій автомобіля “BMW 318D” проявив неуважність та під час руху заднім ходом допустив зіткнення з припаркованим автомобілем “Daewoo Gentra”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками. Винуватець зіткнення перебував у стані алкогольного сп’яніння. Огляд проводився на місці автопригоди – результат 1,78 проміле, що майже в 9 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій БМВ визнав свою провину в повному обсязі.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “BMW 318D” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
Як уникнути дорогого ремонту: превентивне обслуговування

Коментувати

Попередня стаття

Закуповуємо для ЗСУ нову партію розвідувальних дронів DJI Mavic 3 Pro – Сергій Надал

Наступна стаття

На Бережанщині горів навантажувач “Маніту”