Понад 2 проміле: у Тернополі водій “Шкоди” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

водій кермо

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 8 липня 2023 року у місті Тернополі. Близько третьої години ночі на вулиці Руській патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Шкода Октавія”, який порушував вимоги комендантської години.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу в установленому законом порядку.

Драгер показав 2,15 проміле, що майже в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння. Водій з отриманим результатом погодився, від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судовому засіданні водій “Шкоди” не визнав своєї провини. Пояснив, що за кермом перебував не він, а інша особа. Ця інша особа злякалася, що порушила вимоги комендантської години і попросила його пересісти на місце водія. Однак прийти у суд і надати пояснення ця особа відмовилася.

Втім, це твердження спростовується іншими матеріалами справи, в тому числі й відеозаписом з місця події.

Відтак, у підсумку Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Шкода Октавія” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
У Бучачі біженець з Київщини видурив у місцевих мешканців 2 мільйони гривень

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Тернополі: 10 березневих вакансій із зарплатою понад 40000 гривень

Наступна стаття

У Бережанах водій “Фіату” збив жінку на пішохідному переході