Понад 2 проміле: у Тернополі водій “Мерседесу” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

водій кермо

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 27 серпня 2023 року у місті Тернополі. Близько другої години ночі на проспекті Злуки патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Mercedes-Benz 190”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу – драгер показав 2,35 проміле, що майже в 12 разів вище допустимої норми.

Водій з отриманим результатом погодився, від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судовому засіданні водій “Мерседесу” визнав свою провину та розкаявся у вчиненому.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Mercedes-Benz 190” визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
Роль медикаментозної терапії у лікуванні алкоголізму

Коментувати

Попередня стаття

Роль медикаментозной терапии в комплексном лечении алкогольной зависимости

Наступна стаття

Speak Well School: швидке і ефективне вивчення англійської мови