У Великій Березовиці п’яний водій “Опеля” в’їхав у паркан. Як покарали порушника?

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 16 вересня 2023 року у селищі Велика Березовиця, що поблизу Тернополя. Близько третьої години ночі на вулиці Національного Відродження водій автомобіля марки “Опель” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на огорожу приватного домогосподарства.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження, також було пошкоджено паркан біля житлового будинку.

Водій перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 1,38 проміле, що майже в 7 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Опеля” визнав свою провину та розкаявся у вчиненому.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Опель” визнати винним у вчиненні порушення ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
У Тернополі внаслідок ДТП велосипедист отримав важкі травми

Коментувати

Попередня стаття

Відкриття магазину ритуальних товарів. Практичні кроки до відкриття бізнесу

Наступна стаття

Дім престарілих “Дім Турботи”