У Тернополі п’яний водій “Фольксвагена” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

драгер

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 13 жовтня 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 23:50, на вулиці Корольова водій автомобіля “Фольксваген Поло” проявив неуважність та допустив наїзд на припаркований автомобіль “Шкода Октавія”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду, проведеного на місці автопригоди, становив 1,27 проміле алкоголю, що в 6 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Фольквагена” не з’явився, хоча про його дату, час та місце проведення був повідомлений належним чином. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, суддя Тернопільського міськрайонного суду постановила водія автомобіля “Фольксваген Поло” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначила йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
У Тернополі зіткнулися “Шкода” і бензовоз. Є травмовані

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі із великим літнім концертом виступить YAKTAK

Наступна стаття

Робота в Ланівцях: свіжі вакансії за травень