У Тернополі водій “Фольксвагена” за п’яну їзду отримав 51000 грн штрафу

водій кермо

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 26 жовтня 2023 року у місті Тернополі. В обідню пору на вулиці Мазепи патрульні поліцейській зупинили водія автомобіля “Volkswagen Passat”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки наркотичного сп’яніння: зіниці очей, що не реагують на світло, неприродна блідість обличчя, поведінка, що не відповідає обстановці.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння водій відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Протокол направили на розгляду у Тернопільський міськрайонний суд. У судове засідання водій “Фольксвагена” не з’явився, хоча про його дату, час та місце проведення був повідомлений належним чином. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Volkswagen Passat” визнати винним у вчиненні порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10 років.

Читайте також –
У Теребовлі водій “Хонди” вживав алкоголь після скоєння ДТП і отримав за це 34000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Передаємо для наших бійців ССО на передову 18 розвідувальних дронів та спеціальні антенні комплекси дального радіусу дії – Сергій НАДАЛ

Наступна стаття

У Бережанах згоріла господарська будівля (ФОТО)