У Тернополі водій “Лади Калини” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

штраф

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 4 листопада 2023 року у місті Тернополі. Близько 15:00 на вулиці 15 Квітня патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “ВАЗ 11183” (“Лада Калина”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки наркотичного сп’яніння: неприродна блідість обличчя, зіниці очей, що не реагують на світло, поведінка, що не відповідає обстановці.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння водій “Лади Калини” відмовився у категоричній формі, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей керманич уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судове засідання водій ВАЗу не з’явився, хоча про його дату, час та місце проведення був повідомлений належним чином. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 11183” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
У Тернополі водій “Рено” попався п’яним поліції і отримав 40800 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Історичне рішення для Тернополя: Нарешті ухвалені зміни до Генерального плану міста, які вимагала Громада

Наступна стаття

Житель Тернопільщини під час сходження на Говерлу отримав травму голови