У Тернополі п’яний водій “Ланоса” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

авто алко

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 25 листопада 2023 року у місті Тернополі. Близько 12:45 на вулиці Руській водій автомобіля “Daewoo Lanos” проявив неуважність та допустив зіткнення з автомобілем “Toyota Camry”, який рухався попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення мав явні ознаки алкогольного сп’яніння: різкий запах спиртного з рота, порушення мови, поведінка, що не відповідає обстановці.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладі водій “Ланоса” відмовився.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Ланоса” визнав свою провину у повному обсязі.

Дослідивши матеріали справи, суддя Тернопільського міськрайонного суду постановив водія автомобіля “Daewoo Lanos” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
У Колодіївці водій легкового автомобіля заїхав у ставок (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

На передовій передали тернопільським тероборонівцям вантажний мікроавтобус, дрони та інше обладнання – Сергій Надал

Наступна стаття

Графік відключення світла у Тернопільській області на 4 липня