Тернопільська міська рада зупинила незаконне будівництво багатоповерхівки в центрі міста, – документ

Мерія вимагає знести цей об’єкт

У Тернополі міська рада зупинила незаконне будівництво багатоповерхівки за адресою Степана Качали, 7. Тернопільський міжрайонний суд прийняв відповідне рішення після подання міської ради. Копію судового рішення вже отримала виконавча служба Тернопільської області, яка має всі повноваження зупинити будівництво.

Підстави для позову міської ради

Недобросовісний забудовник не розробив проектно-кошторисну документацію. Не провів державну експертизу. Почали роботи без дозволів на будівництво та не виконали технічні умови. Тому містобудівні умови та обмеження були скасовані. Відтак, на будівництво даного об’єкту відсутні будь-які дозвільні документи. Суду залишалося лише офіційно підтвердити незаконність будівництва.

Рішення суду

Тернопільський міжрайонний суд підтвердив факт «руйнування/пошкодження об’єктів культурної спадщини», які знаходяться в межах історичного ареалу міста. Забудовник порушив Закони України «Про регулювання містобудівної діяльності» та «Про архітектурну діяльність». Працювали без дозвільної документації та проектно-кошторисної документації.

Міська рада вимагає покарати забудовника

Міська рада вже вимагає знесення незаконного будівництва за адресою Степана Качали, 7. Також недобросовісний забудовник буде покараний. Міська рада надіслала Головному управлінню Національної поліції в Тернопільській області відповідне звернення з вимогою негайно зупинити самовільне будівництво та провести розслідування цієї справи. Всі причетні до незаконного будівництва будуть покарані.

Нагадаємо

У 2023 році в центрі Тернополя на вул. Шпитальній, на вимогу міської ради, зупинили незаконне будівництво.

Коментувати

Попередня стаття

Фарба для шкіряного взуття: як підібрати найкращу

Наступна стаття

Прямой или классический привод? Сравнение стиральных машин LG и HiSense