У Почапинцях п’яний водій “Жигулів” заїхав у кювет. Як покарали порушника?

жигулі копійка

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 18 січня 2024 року у селі Почапинці, що поблизу Тернополя.

Водій автомобіля “ВАЗ 21011” (“Жигулі”, “копійка”) не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет. У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні пошкодження з матеріальними збитками.

Водій перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 1,76 проміле, що майже в 9 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Жигулів” не прибув, але подав на адресу суду заяву про розгляд справи без його участі, у якій також вказав про визнання своєї провини. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, суддя Тернопільського міськрайонного суду постановив водія автомобіля “ВАЗ 21011” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
У Тернополі водій “Лади” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Топ-10 чоловічих парфумів для будь-якого випадку

Наступна стаття

Засоби для догляду за бородою: як досягти густої та здорової бороди