У Тернополі п’яний водій BMW скоїв аварію і отримав 17000 грн штрафу

авто кермо

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 10 лютого 2024 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 22:30, на вулиці Об’їзна водій автомобіля “BMW 320d” не обрав безпечної швидкості руху, не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілем “ВАЗ 21154”, який рухався попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення мав явні ознаки наркотичного сп’яніння. Огляд на стан наркотичного сп’яніння проводився у медичному закладі у встановленому законом порядку. Висновок лікаря-нарколога – позитивний.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій БВМ не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, суддя Тернопільського міськрайонного суду постановив водія автомобіля “BMW 320d” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Порушник не погодився із призначеним покарання і подав апеляційну скаргу, але безуспішно – Апеляційний суд залишив постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також –
Поблизу Теребовлі водій “Рено” збив мотоцикліста

Коментувати

Попередня стаття

Тернопіль для ЗСУ: 6 вересня передали 10 тепловізорів для бійців 55 батальйону – Сергій Надал

Наступна стаття

Ігри для дітей: вивчення англійської мови із задоволенням