У Тернополі водій “Славути” попався п’яним за кермом і отримав 40800 грн штрафу

штраф

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 25 січня 2024 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 20:20, на вулиці Дружби патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “ЗАЗ 110307” (“Славута”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки наркотичного сп’яніння: розширені зіниці очей, які не реагують на світло, неприродня блідість та порушення чіткості мови.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на керманича “Славути” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння).

Також на нього склали адміністративний протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судові засідання водій “Славути” кілька разів не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, суддя Тернопільського міськрайонного суду постановив водія автомобіля “ЗАЗ 110307” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 5 років.

Читайте також –
Житель Підгаєцької громади на городі вирощував коноплі

Коментувати

Попередня стаття

В аварії на трасі Тернопіль – Хмельницький загинув водій “Опеля”

Наступна стаття

Тернопіль для ЗСУ: 9 вересня передали «тернопільські» РЕБ та антидронову рушницю для 78-го окремого десантно-штурмового полку – Сергій Надал