У Тернополі водій “Опеля” отримав 34000 грн штрафу за вживання алкоголю після ДТП

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 12 лютого 2024 року у місті Тернополі. В обідню пору, близько 14:20, на вулиці Тернопільській водій автомобіля “Опель Омега” проявив неуважність та допустив наїзд на огорожу прибудинкової території.

У результаті ДТП транспортний засіб та огорожа отримали пошкодження. Водій залишив місце автопригоди та до проведення огляду на стан сп’яніння вживав алкогольні напої.

Згодом, коли його розшукали поліцейські, огляд на стан сп’яніння було проведено і результат виявився позитивний – драгер показав 2,48 проміле алкоголю, що в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУПАП (залишення місця ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУПАП (вживання алкогольних напоїв після ДТП до проведення огляду на стан сп’яніння).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Опеля” визнав свою провину та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, суддя Тернопільського міськрайонного суду постановив водія автомобіля “Опель Омега” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
У Заліщицькій громаді водій “Мерседесу” заїхав у дерево. Троє людей травмовано

Коментувати

Попередня стаття

Тривога! Наші міста і села можуть залишитися без копійки!

Наступна стаття

На Гусятинщині п’яний водій Mitsubishi L200 збив на смерть жінку