У Настасові п’яний водій “Мазди” скоїв ДТП і отримав 34000 грн штрафу

водій кермо

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані сп’яніння і при цьому скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 3 березня 2024 року у селі Настасів, що поблизу Тернополя. Ввечері, близько 23:00, на вулиці Центральній водій автомобіля “Мазда 323”, рухаючись заднім ходом, проявився неуважність та допустив зіткнення з автомобілем “Тойота”, який рухався позаду.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні пошкодження з матеріальними збитками.

Водій “Мазди” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладі відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Також на нього склали протокол за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до ДТП).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Мазди” не прибув, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, суддя Тернопільського міськрайонного суду постановив водія автомобіля “Мазда 323” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 2 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
На Кременеччині внаслідок ДТП загинули дві молоді жінки

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Теребовлі: свіжі вакансії за вересень

Наступна стаття

Робота у Шумську: свіжі вакансії за вересень