У Тернополі водій “Ланоса” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

draher

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 8 лютого 2024 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 19:40, на вулиці Микулинецькій водій автомобіля “Daewoo Lanos” не обрав безпечної швидкості руху, не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілем “Hyundai Elantra”, який рухався попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками.

Водій “Ланоса” перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду, проведеного на місці автопригоди, становив 1,04 проміле алкоголю, що в 5 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. Адвокат водія подав на адресу суду заяву у якій просив закрити провадження у справі за відсутністю складу порушення. При цьому вказував, що на відеозаписі, доданому до матеріалів справи, відсутній факт керування транспортним засобом.

Втім, при розгляді справи суддя звернула увагу, що на відеозаписах зафіксовано зізнання водія “Ланоса” в тому, що він вживав невелику кількість алкоголю, а також чоловік не заперечував факту керування транспортним засобом, а пред’явив техпаспорт на авто та пояснював, що аварія сталася через розряджений акумулятор.

Відтак, дослідивши матеріали, суддя Тернопільського міськрайонного суду постановила водія автомобіля “Daewoo Lanos” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначила йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
У Тернополі запровадили безкоштовне харчування для школярів початкових класів

Коментувати

Попередня стаття

Львів’янин в одному з готелів Тернополя згвалтував жінку

Наступна стаття

Хмарно з проясненнями: прогноз погоди у Тернополі на 17 жовтня