У Монастириськах за три квартирних крадіжки злодій отримав три роки тюрми

наручники

Трохи менше 3 років тюрми присудили на Монастирищині чоловікові, що тричі проникав у чуже житло та двічі виносив звіти чималенькі суми у гривнях, євро, доларах.Чоловік пішов на угоду з прокуратурою.

Про це йдеться у вироку Монастириського районного суду. Обвинувачений –  уродженець с. Голгоча, що на Підгаєччині, із середньою освітою, неодружений, не працює, раніше не судимий.

Як вбачається із обвинувального акту, фігурант справи навідувався до одного і того ж обійстя тричі. Так, 21 жовтня 2019 близько 23-ї обвинувачений проник у будинок, поки власниця була у літній кухні, та викрав із шафи 36000 гривень, 1800 євро та 1280 доларів США, чим завдав шкоди на 118263 грн.

Надалі, 8 січня 2020, чоловік скористався відсутністю господині вдома та заліз у літню кухню, де витягнув та забрав з-під скатертини на столі 6700 гривень, 100 євро, заподіявши шкоди на 9339 грн. І вже 27 січня 2020 о 3-й ночі знову прийшов до знайомого обійстя, штовхнув двері та зайшов до літньої кухні. Того ж дня його і затримали.

Такі дії чоловіка були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.3 ст. 185 КК, тобто таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднана з проникненням у житло, що завдала значної шкоди потерпілому та за ч.1 ст. 162 КК, тобто незаконне проникнення до володіння особи.

Надалі, у липні 2022 обвинувачений, за письмової згоди потерпілої, пішов на угоду з прокуратурою про визнання винуватості. Тоді ж суд її і затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезгаданих злочинів та присудив узгоджене покарання.

Йдеться про 2 роки 7 місяці тюрми за крадіжку та 2 роки обмеження волі за проникнення у житло,  призначення остаточного покарання, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, у вигляді 2 років 7 місяців тюрми. Початок строку відбування покарання суд сказав рахувати із 27 січня 2020, тобто із дня затримання. Вирок нещодавно набрав законної сили.

Читайте також:
На Бережанщині п’яний киянин обстріляв із рушниці припаркований автомобіль

Коментувати

Попередня стаття

Космолот: найкраще казино для геймінгу

Наступна стаття

Житель Бучаччини, який добував камінь у кар’єрі, отримав 25000 грн штрафу