На Кременеччині неповнолітній юнак попався п’яним за кермом. Що йому за це було?

скутер

Кременецький районний суд призначив покарання для неповнолітнього юнака, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 8 серпня цього року на трасі Почаїв – Зборів. Працівники поліції зупинили водія скутера “Сузукі Летс”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у неповнолітнього водія були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці запинки юнак відмовився. Також відмовився і від проходження огляду у медичному закладі.

Відтак, на кермувальника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні юнак свою провину визнав, щиро розкаявся у вчиненому та просив суворо його не карати.

Згідно чинного законодавства, до осіб віком від 16 до 18 років, які притягуються до адміністративної відповідальності, замість штрафу застосовуються такі заходи впливу як публічне вибачення, попередження, догана тощо. За порушення ст. 130 КУпАП покарання призначається на загальних підставах, але, зважаючи на характер порушення, теж можуть бути призначені догана чи попередження.

Отож, дослідивши матеріали справи, Кременецький районний суд 20 серпня постановив неповнолітнього водія скутера визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді попередження.

Рішення суду 31 серпня набрало законної сили.

Читайте також:
2,36 проміле: у Бучачі п’яний водій на швидкості влетів в огорожу супермаркету

Коментувати

Попередня стаття

2,36 проміле: у Бучачі п’яний водій на швидкості влетів в огорожу супермаркету

Наступна стаття

Школи Бучаччини отримають допомогу в розмірі 580 тисяч гривень від мецената Петра Гадза